关注公众号

招生咨询08:00-24:00

微信公众号

微信小程序

微信扫一扫
在职研究生免费咨询电话
【热点】 什么是在职研究生 在职读研五种方式 简章 报考条件 报考流程 报名时间 学费 考试科目 在职研究生和全日制研究生的区别 同等学力 双证在职研究生 EMBA

2020年同等学力申硕考试英语语法练习指导(十)

来源: 在职研究生招生信息网

时间:2020-06-12

  同等学力申硕考试中,英语考试部分很重要,考生要多加强此方面的练习。以下是为大家整理的2020年英语语法练习题,大家可作为参考练习,考生也不能在复习上掉以轻心哦。

  1、______ that the pilot couldn't fly through it.

  A.The storm so severe was   B.So severe was the storm

  C.So the storm was severe   D.Such was the storm severe

  2、They were surprised at ______ factitious.

  A.the city   B.the city’s    C.the city of   D.for the city

  3、“Is there anybody who can undertake the job?”

  “None ______ I know of.”

  A.whom   B.whose    C.which   D.that

  4、He speaks English as if he ______ a native speaker.

  A.were   B.had been    C.was   D.be

  5、The twin sisters are so alike that no one can tell ______.

  A.who is who   B.who is whom

  C.what is whom   D.whom is who

  6、______ he had forgotten to take his notebook.

  A.That occurred to him    B.He occurred that

  C.To him that occurred    D.It occurred to him that

  7、He was standing by ______.

  A.the classroom window   B.the window of the classroom

  C.the classroom's window   D.the window of the classroom's

  8、The Joneses' corn grew very well this year, so at harvest time they gave us quite ______.

  A.many of them    B.a few of them   C.much of it   D.a lot of it

  9、If you want to buy a cassette recorder, we have several models here ______.

  A.for you to choose at    B.for the choice of yours

  C.for you to choose    D.for you to choose from

  10、______, I'll marry him all the same.

  A.Being he rich or poor    B.Was he rich or poor

  C.Be he rich or poor    D.Whether rich of poor

参考答案:

  1、B 2、B 3、D 4、A 5、A

  6、D 7、B 8、D 9、D 10、C

上一篇:2020年同等学力申硕考试英语语法练习指导(十一)

下一篇:2021年考研政治:毛中特新民主主义论知识点